Slaný závin s medvedím cesnakom

Ingrediencie na cesto: 300 g hladkej múky 150 ml mlieka 30 g bravčovej masti (1 PL) ½ kocky čerstvého droždia (môžeme nahradiť pol balíčkom sušeného) 1 ČL kryštálového cukru 1-2 ČL soli  mleté čierne korenie Ingrediencie na plnku: cca 30 lístkov medvedieho cesnaku (čím...

Pokračovať v čítaní

Šamrole s jahodovou penou

Ingrediencie: 2 balenia vyvaľkaného čerstvého lístkového cesta 1 vajce na potieranie Plnka: 3 bielky (asi 100 g) 210 g kryštálového cukru asi 30 g lyofilizovaných (mrazom sušených) jahôd 200 g horkej čokolády na polevu 50 g tuku do polevy zopár lyofilizovaných jahôd na...

Pokračovať v čítaní

Orechovo-jablková vianočná torta

Na cesto budeme potrebovať: 250 g polohrubej múky   125 g masla  75 ml mlieka  1 žĺtok   1 zarovnaná PL kryštálového cukru  1/2 kypriaceho prášku  10 g čerstvého droždia (1/4 kocky)  štipka soli Suroviny na prvú plnku: 125 g nasekaných vlašských orechov 50 g kryš...

Pokračovať v čítaní