Pavlova torta so šľahačkou a ovocím

Potrebujeme 3 bielky 180 g kryštálového cukru 1 zarovnaná PL kukuričného škrobu 1 PL vínneho octa Čerstvé ovocie – napríklad maliny 1 šľahačka Postup Bielka a kryštálový cukor vyšľahajte na najvyšších obrátkach do tuha. Pridajte preosiaty škrob a ocot a riadne spolu vyšľaha...

Pokračovať v čítaní

Praclíčky

Potrebujeme: 250 g hladkej múky 125 ml vody 15 g bravčového tuku (môže byť aj maslo alebo rastlinný tuk) 1 čajová lyžička soli ½ balíčka sušeného droždia Roztok na prevarenie: 1 l vody 40 g sódy bikarbóny V mise zmiešame všetky prísady na praclíčky. Vypracujeme z nich ...

Pokračovať v čítaní

Slané tvarohové tyčinky

Vychutnávate si radi počas teplého letného večera, či dňa dúšok vína? A chýba vám k tomu ďobnutie do niečoho malého slaného? Tak nesiahnite tentokrát po obyčajných čipsoch z obchodu, ale pripravte si vlastnú, domácu pochúťku. Recept na klasické slané tyčinky ponúkame tentokrát vylepšený pridaním tva...

Pokračovať v čítaní

Grilovaný camembert

Nikdy sa nezunuje  Patrí k najznámejším syrom na svete, konzumuje sa na mnoho spôsobov, studený aj v tepelnej úprave. Jeho ušľachtilá pleseň ho robí výnimočným. Ak ste ešte nevyskúšali,  neváhajte.  Potrebujeme: 4 ks syra typu camembert olivový olej soľ steakové korenie opečená ...

Pokračovať v čítaní