Frikadelky s uhorkovým šalátom

  500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho) 2 ČL dižónskej horčice 2 toastové chlebíky bez kôrky 1 vajce Mleté čierne korenie Soľ 1 PL masla 2 jarné cibuľky Trochu olivového oleja na osmaženie Na šalát: 1 väčšia šalátová uhorka 200 g gréckeho biel...

Pokračovať v čítaní

Jarné pečené kura

Potrebujeme 1 kurča, 250 ml acidofilného mlieka, soľ, 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku), 2 kg malých zemiačikov, dve hrste mrazeného hrášku, hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej), 1 citrón Postup Kurča si pripravíme deň vopred...

Pokračovať v čítaní

Vínová mousse

Potrebujeme 4 plátky želatíny, 250 ml šľahačky, 250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon, 50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.), 2 vajcia, 3 PL kryštálového cukru Postup Plátky želatíny namočíme do studenej vo...

Pokračovať v čítaní

Celozrnný smotanový osúch s kôprom

Potrebujeme 150 g hladkej múky 50 g celozrnnej múky 100 ml vody 1 PL oleja (olivový, slnečnicový...) 1 ČL soli ½ balíčka sušeného droždia Postup Na plnku: 150 g kyslej smotany, 3-4 vetvičky čerstvého kôpru, soľ Oba druhy múky zmiešajte so soľou a sušeným droždím, pridajte vodu a ole...

Pokračovať v čítaní