Špargľový tart

Na cesto: 200 g hladkej múky 150 g masla 30 g ľadovej vody 1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty 2 PL kyslej smotany 1 vajce 1 ČL soli 1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok) Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Najprv si pripravíme cesto – ide o klasické Pâte Brisée – masl...

Pokračovať v čítaní

Frikadelky s uhorkovým šalátom

  500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho) 2 ČL dižónskej horčice 2 toastové chlebíky bez kôrky 1 vajce Mleté čierne korenie Soľ 1 PL masla 2 jarné cibuľky Trochu olivového oleja na osmaženie Na šalát: 1 väčšia šalátová uhorka 200 g gréckeho biel...

Pokračovať v čítaní

Celozrnný smotanový osúch s kôprom

Potrebujeme 150 g hladkej múky 50 g celozrnnej múky 100 ml vody 1 PL oleja (olivový, slnečnicový...) 1 ČL soli ½ balíčka sušeného droždia Postup Na plnku: 150 g kyslej smotany, 3-4 vetvičky čerstvého kôpru, soľ Oba druhy múky zmiešajte so soľou a sušeným droždím, pridajte vodu a ole...

Pokračovať v čítaní

Čokoládovo malinové tartaletky

Potrebujeme Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 70 g práškového cukru 1 kopcovitá PL kakaa 1 vajíčko Na čokoládovú plnku: 150 g horkej čokolády 200 ml šľahačkovej smotany Na malinovú plnku: 100 g mascarpone 50 ml šľahačkovej s...

Pokračovať v čítaní