Poetické menu na Veľkú noc. Jedna báseň!

Po dlhom štyridsaťdňovom pôste sa žiada ťuknúť si pohárom dobre vychladeného vínka pri štedro prestretom stole. O originálne veľkonočné menu sa postarala autorka kníh Takmer zabudnuté recepty Michaela Smolová (@SistersBakery) a verše na oslavu života, znovuzrodenia a jari umne dopísali prívlastkové ...

Pokračovať v čítaní

Celozrnný smotanový osúch s kôprom

Potrebujeme 150 g hladkej múky 50 g celozrnnej múky 100 ml vody 1 PL oleja (olivový, slnečnicový...) 1 ČL soli ½ balíčka sušeného droždia Postup Na plnku: 150 g kyslej smotany, 3-4 vetvičky čerstvého kôpru, soľ Oba druhy múky zmiešajte so soľou a sušeným droždím, pridajte vodu a ole...

Pokračovať v čítaní

Čokoládovo malinové tartaletky

Potrebujeme Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 70 g práškového cukru 1 kopcovitá PL kakaa 1 vajíčko Na čokoládovú plnku: 150 g horkej čokolády 200 ml šľahačkovej smotany Na malinovú plnku: 100 g mascarpone 50 ml šľahačkovej s...

Pokračovať v čítaní

Jarné pečené kura

Potrebujeme 1 kurča, 250 ml acidofilného mlieka, soľ, 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku), 2 kg malých zemiačikov, dve hrste mrazeného hrášku, hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej), 1 citrón Postup Kurča si pripravíme deň vopred...

Pokračovať v čítaní