Delikátne pečienkové tapas

Prísady: 500 g kuracích pečení  300 g oravskej slaniny na plátky  3 PL olivového oleja  soľ, čierne korenie a bylinky na dochutenie  Postup: Kuracie pečene umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kúsky (resp.na polovice). Každý kúsok obalíme v slanine a pomocou...

Pokračovať v čítaní

Odpaľované venčeky

Na cesto: 300 ml tekutiny (pol na pol voda a mlieko) 150 g masla alebo rastlinného tuku (napr.kokosového) 150 g hladkej múky 4 vajcia ¼ ČL soli ½ ČL cukru Na plnku: 1 vanilkový puding 400 ml mlieka 250 g masla 2-3 PL rumu 4 PL práškového cukru práškový cuko...

Pokračovať v čítaní

Syrová roláda

Prísady: 300 g natenko nakrájaného tvrdého syra (eidam, gouda a pod.) 250 g masla 150 g na kocky nakrájanej šunky alebo šunkovej salámy 4 natvrdo uvarené vajíčka 8 trojuholníkov taveného syra Na kyslo nakladaná paprika kapia (asi 3 plátky) alebo ju môžeme nahradiť na drobno nakrá...

Pokračovať v čítaní

Punčové jednohubky

Na cesto: 150 g kryštálového cukru  120 g hladkej múky  120 g kukuričného škrobu  8 vajec  1 lyžička vanilkového extraktu  Asi 3 PL roztopeného masla  Kôra z polovičky citróna  Štipka soli Na punčovú vrstvu: 5 PL marhuľového lekváru  150 ml rumu  100 ml malino...

Pokračovať v čítaní