Bravčová panenka s vínom

Potrebujeme: 1 väčšia bravčová panenka (asi 500 g) 2 vetvičky rozmarínu soľ, korenie olivový olej 150-200 ml červeného vína 50 g masla Malé zemiaky v šupke uvarené Postup: V šupke uvarené malé zemiaky ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Panenku umyjeme, osušíme, n...

Pokračovať v čítaní

Bryndzové pagáčiky

Ingrediencie: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 60 g bravčovej masti alebo masla 1 ČL soli 1 ČL cukru 1 kocka čerstvého droždia 200 g bryndze 100 g masla na potieranie sezamové semiačka na posýpanie 1 rozšľahané vajce na potieranie Postup: Do vlažného mlieka r...

Pokračovať v čítaní

Cibuľový quiche

Potrebujeme: 250 g hladkej múky 125 g studeného masla 1 PL kyslej smotany Na plnku: 3-4 cibule 250 ml šľahačky 100 ml mlieka 3 vajcia Štipka mletého korenia Štipka mletého muškátového orieška 1 červená paprika 100 g strúhaného syru (napr.cheddaru) soľ Po...

Pokračovať v čítaní