Špargľový tart

Na cesto: 200 g hladkej múky 150 g masla 30 g ľadovej vody 1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty 2 PL kyslej smotany 1 vajce 1 ČL soli 1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok) Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Najprv si pripravíme cesto – ide o klasické Pâte Brisée – masl...

Pokračovať v čítaní

Zelená jarná roláda

4 vajcia 4 PL kryštálového cukru 6 PL hladkej múky 1 ČL kypriaceho prášku Asi 20 lístkov mäty Za hrsť čerstvého špenátu Na plnku: 300 g krémového tvarohu 150 g šľahačky 4 plátky želatíny 3 PL kryštálového cukru Kôra z 1 citróna Jedno vajce, mätové a špenátov...

Pokračovať v čítaní

Poetické menu na Veľkú noc. Jedna báseň!

Po dlhom štyridsaťdňovom pôste sa žiada ťuknúť si pohárom dobre vychladeného vínka pri štedro prestretom stole. O originálne veľkonočné menu sa postarala autorka kníh Takmer zabudnuté recepty Michaela Smolová (@SistersBakery) a verše na oslavu života, znovuzrodenia a jari umne dopísali prívlastkové ...

Pokračovať v čítaní

Vínová mousse

Potrebujeme 4 plátky želatíny, 250 ml šľahačky, 250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon, 50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.), 2 vajcia, 3 PL kryštálového cukru Postup Plátky želatíny namočíme do studenej vo...

Pokračovať v čítaní

Jarné pečené kura

Potrebujeme 1 kurča, 250 ml acidofilného mlieka, soľ, 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku), 2 kg malých zemiačikov, dve hrste mrazeného hrášku, hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej), 1 citrón Postup Kurča si pripravíme deň vopred...

Pokračovať v čítaní