Recepty

Vínová mousse

    Potrebujeme

    • 4 plátky želatíny,
    • 250 ml šľahačky,
    • 250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon,
    • 50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.),
    • 2 vajcia,
    • 3 PL kryštálového cukru

    Postup

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme 10 minúť napučať. Z odmeraného vína odoberieme pol deci a dáme ho krátko zahriať (neprevárame!). Odstavíme, želatínu vyžmýkame, ponoríme ju do zahriateho vína a rozmiešame, kým sa neroztopí. Víno so želatínou necháme vychladnúť. Nad parou vyšľaháme dva žĺtky spolu s cukrom do bledého krému. Do tohto krému prilejeme víno so želatínou a dobre rozmiešame. Odložíme do chladu. Medzitým si vyšľaháme bielky do tuha a osobitne vyšľaháme aj šľahačku do tuha. Do vychladnutej vínovej zmesi primiešame sirup alebo šťavu a postupne po lyžiciach zľahka vmiešavame striedavo bielky a šľahačku. Vznikne nadýchaná pena, ktorú naservírujeme do dezertných pohárikov a dáme do chladničky na cca 4 hodiny. Podávame ozdobené čerstvým ovocím, výborne sa kombinuje s vínom Cabernet Sauvignon, neskorý zber z radu Vitis Poézia. V jeho vôni sa snúbia tóny škorice, klinčekov a má harmonickú chuť s nádychom čokolády a kávy.

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár