Recepty

Syrové tyčinky k vínu

    Ingrediencie:   

    • 500 g hladkej múky 
    • 250 ml vody 
    • 40 g bravčovej masti 
    • 2 žĺtky 
    • 1 ČL soli 
    • ½ ČL cukru 
    • ½ kocky čerstvého droždia 
    • ešte trochu hrubozrnnej soli a celej rasce na posypanie 
    • 100 g tvrdého syra výraznej chuti (napríklad údeného) na posypanie 

    Ako na to? 

    Do misy mixéra nalejeme vlažnú vodu, rozdrobíme pol kocky čerstvého droždia, trochu cukru a rozmiešame. Ďalej prisypeme hladkú múku zmiešanú so soľou, pridáme žĺtky, bravčovú masť a vypracujeme kompaktné cesto, ktoré sa odlepuje od okrajov misy. Cesto necháme prikryté fóliou vykysnúť na dvojnásobok.

    Po vykysnutí ho vyklopíme na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na veľký obdĺžnik. Na spodnú polovicu cesta nastrúhame syr a preklopíme cez neho hornú polovicu cesta. Dlaňami alebo valčekom stlačíme tak, aby sa obe polovice cesta a syr medzi nimi spojili. Radielkom rozrežeme na 16 pásikov a každý z nich zatočíme tak, aby sa vytvorili špirálovité tyčinky. Poukladáme ich s odstupom na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ich ešte asi pol hodinu prikryté fóliou podkysnúť. Medzitým dáme rozohriať rúru na 200 stupňov. 

    Tesne pred pečením postriekame tyčinky vodou, posypeme hrubozrnnou soľou a rascou. Pečieme ich asi 20 minút do zlatohneda. 

    Syrové tyčinky sú skvelým snackom na piknik alebo posedenie pri vínku. Ochutnajte k nim biele víno odrody Pálava z kolekcie Vitis Galéria.  Toto aromatické víno má korenistú chuť a elegantne zladené kyseliny s dlhotrvajúcou dochuťou.

     VínaVitis Galéria nájdete za výhodné ceny aj na e-shope: www.najnapoje.sk  

    Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk.

    Autorka kuchárskych kníh: Takmer zabudnuté recepty Miška Smolová www.sistersbakery.sk .

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár