Recepty

Šamrole s tvarohovo bylinkovou plnkou

    Potrebujeme

    • 1 balenie lístkového cesta,
    • 1 vajce na potieranie,
    • 250 g krémového nízkotučného tvarohu,
    • 5 PL bieleho jogurtu,
    • 1 PL olivového oleja,
    • 1 ČL medovej horčice,
    • pár lístkov medvedieho cesnaku,
    • pár vetvičiek kôpru,
    • pažítka,
    • soľ a korenie.

    Postup

    Rozvaľkané lístkové cesto narežeme na 1.5 cm hrubé pásy. Tie po jednom obmotáme okolo formičiek – rúrok na mini šamrole. Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rozohriatej rúre na 200 stupňov asi 15-20 minút do zlatista. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Na plnku vymiešame v miske tvaroh, jogurt a olivový olej a mixérom ich šľaháme asi 5 minút do nadýchanej krémovej nátierky.Pridáme nasekané bylinky, horčicu, soľ a korenie a opäť krátko premiešame mixérom. Plnku dáme do zdobiaceho vrecka a plníme do upečených šamroliek. Podávame ako predjedlo alebo ako pochutinu k lahodnému ružovému vínu Frankovka modrá rosé, neskorý zber z radu Poézia od Vitis.

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár