Recepty

Restovaná sezónna zelenina, placky zo zemiakovej slamy a grilovaný syr Halloumi

    INGREDIENCIE:

    • 1 červená paprika
    • 1 žltá paprika
    • 2 červené cibule
    • 2 zelené cibuľky
    • asi 10 ks cherry paradajky
    • za hrsť malých šapmiňónov
    • syr Halloumi
    • 2 nahrubo nastrúhané zemiaky
    • 1 vajce
    • lístky čerstvého tymiánu
    • lístky čerstvej majoránky
    • olivový olej extra virgin
    • soľ a čerstvo mleté čierne korenie

    POSTUP:

    Nastrúhane zemiaky zmiešame s vajíčkom, osolíme a okoreníme a do zmesi pridáme nasekané lístky byliniek. Tvarujeme malé placky, ktoré opečieme do zlatova na oleji z oboch strán. Papriky a cibule nakrájame na väčšie kusy. Zeleninu postupne restujeme na troche olivového oleja. Aj k nej môzeme pridať bylinky, ktore sme dávali do placiek. Syr halloumi grilujeme buď na klasickom grile, my sme použili gril kontaktný. Všetko spolu vyskladáme na tanier a podávame s kvalitným ružovým vínom. Ideálne sa k tomuto ľahkému jedlu hodí Frankovka modrá Rosé.

    * Na restovanú zeleninu môžeme použiť prakticky čokoľvek. Tento jednoduchý recept dobre funguje aj s cuketou, či baklažánom.

    Recept pripravil: Coolinári

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár