Nezaradené

Pečené rajčiny

    Ľahký letný obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.  

    Potrebujeme:

    • 5-6 väčších mäsitých rajčín
    • soľ
    • 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu alebo sušený rozmarín
    • čierne korenie
    • olivový olej
    • pár lístkov bazalky na ozdobenie, prípadne feta syr

    Postup:

    Umyté rajčiny rozpolíme a naukladáme ich do ohňovzdornej misy vytretej olivovým olejom narezanou časťou nahor. Potrieme ich aj zvrchu olivovým olejom, posypeme hrubozrnnou soľou, okoreníme, pridáme vetvičky tymiánu a pečieme v rozohriatej rúre na 20 stupňov asi 20 minút (dĺžka pečenia závisí od veľkosti rajčín, menšie sa budú piecť kratšie). Podávame ešte teplé, ozdobené bazalkou. Výborne chutia aj s gréckym syrom feta.

    Chuť pečených paradajok doplní víno Tramín červený VITIS Galéria,  ktoré sa vyznačuje až extravagantnou arómou a korenistou chuťou. 

    Dobrú chuť ????

    Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár