Recepty

Karfiolový steak s fazuľovým pyré

    Ingrediencie na karfiolový steak:

    • 1-2 väčšie karfioly
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • mletá červená paprika
    • olivový olej
    • cca 30 g masla

    Ingrediencie na fazuľové pyré:

    • 800 g plechovica bielych fazúľ
    • 1 citrón
    • 1 strúčik cesnaku
    • soľ
    • mleté čierne korenie
    • 1-2 PL olivového oleja

    Ingrediencie na omáčku chimichuri:

    • 800 g plechovica bielych fazúľ
    • veľký zväzok petržlenovej vňate
    • 100 ml olivového oleja
    • 1 PL jablčného alebo vínneho octu
    • 1 strúčik cesnaku
    • 1 čili paprička

    Príprava:

    Najprv si pripravíme chimichuri omáčku. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno, pridáme nasekaný cesnak a čili papričku, olej a ocot. Premiešame a necháme bokom. Na fazuľové pyré dáme do nádoby fazuľky, citrónovú šťavu, cesnak, soľ a olivový olej, dochutíme mletým čiernym korením a ponorným mixérom alebo kuchynským procesorom vymixujeme na krémovú konzistenciu. Zo stredu väčších karfiolov odrežeme jeden až dva asi 1,5 cm hrubé steaky (zvyšky karfiolu môžeme použiť do iného receptu alebo ich okoreníme podobne ako steaky a opečieme).

    Karfiolové steaky posolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, pokvapkáme olivovým olejom a rukami dobre zapracujeme korenie do karfiolu. Steaky opekáme na olivovom oleji asi 2-3 min. z každej strany na strednom ohni. Po dopečení odstavíme z ohňa, karfiol vyberieme z panvice, do výpeku pridáme maslo a necháme ho rozpustiť. Karfiolové steaky podávame servírované na fazuľkovom pyré, poliate výpekom a omáčkou chimichuri.

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár