Recepty

Jednohubky s kozím syrom a cviklou

    Ingrediencie:   

    • 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta
    • 1 rolka kozieho syra (s bielou plesňou na povrchu)
    • 1 väčšia cvikla
    • 10 vlašských orechov
    • tymian (ideálne čerstvý) 
    • trochu medu 
    • soľ a mleté čierne korenie na dochutenie 

    Ako na to? 

    Tieto jednohubky s kozím syrom a cviklou sú skvelý snack na večer, k telke alebo keď príde návšteva na zahnanie malého hladu alebo na zajedanie k červenému vínku. 

    Ich príprava je jednoduchá a rýchla a zvládne ju v pohode aj začiatočník v kuchyni. 

    Základom jednohubiek je hotové lístkové cesto. Asi 20 minút pred začatím prípravy ho vyberieme z chladničky, aby sa cesto ohrialo a trochu zmäklo. Potom z neho povykrajujeme väčšie kruhy (o čosi väčšie ako otvor na muffinovej forme) a tie naukladáme do jednotlivých otvorov muffinovej formy tak, aby vznikli malé košíčky.  

    Uvarenú cviklu ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Z nich pomocou vykrajovačky vyrežeme kruhy vo veľkosti košíčka z lístkového cesta/ resp. o veľkosti otvoru na muffinovej forme. 

    Kozí syr nakrájame na asi pol centimetrové plátky. Tymian oberieme od stopky. 

    Do košíčkov pripravených z lístkového cesta uložíme plátok cvikle, zľahka ju posolíme a dochutíme čerstvo mletým čiernym korením, na ňu dáme nasekané vlašské orechy, pofŕkame ich medom a na ne uložíme koliesko kozieho syra. Na syr dáme drobné tymianové lístky a jednohubky dáme piecť -do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov asi na 17-20 minút. Po dopečení ich vyberieme a dáme na mriežku trochu vychladnúť. 

     Tieto jednohubky chutia v studenej aj teplej podobe a najlepšie si ich vychutnáte s lahodným slovneským vínom Vitis Galéria, skvele sa hodí napríklad  klasická a na Slovensku  mimoriadne obľúbená odorda Frankovka modrá.

    Vitis galéria má nový outfit

    Obľúbená slovenská značka tichých vín Vitis Galéria si pripravila pre svojich zákazníkov prekvapenie. Na pulty predajní mieri na jeseň kolekcia obľúbených 12. odrôd Vitis Galéria v novom dizajne.   

    Kolekcia vín Vitis Galéria sa vždy spájala s umením a aj v novom dizajne si zachováva svoju umeleckú tvár, ladenie a inšpiráciu výtvarným umením.  

    Prvé vína s novými modernými etiketami, farebnými prvkami a dizajnom, odrody Veltínske zelené, Rizling vlašský, Pálava a Frankovka modrá, sú už na svete a mieria na pulty predajní pre slovenských zákazníkov, všetkých milovníkov dobrého vína.  

    Slovenské vinárstvo Vitis dôkladne sleduje, k čomu inklinuje mladá generácia a moderné trendy vo vinárstve. Preto aj formou redizajnu reaguje značka na potreby zákazníkov a cielenie na mladú generáciu. Vitis Galéria tak dostáva novú dynamiku, modernosť aj vyššiu pridanú hodnotu.  

    www.najnapoje.sk  

    Facebook: @Víno Vitis

    Instagram: @VItis_Via_Vinum 

    Autorka receptu a foto: foodblogerka @michaelasistersbakerysk, www.sistersbakery.sk 

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár