Recepty

Jarné pečené kura

    Potrebujeme

    • 1 kurča,
    • 250 ml acidofilného mlieka,
    • soľ,
    • 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku),
    • 2 kg malých zemiačikov,
    • dve hrste mrazeného hrášku,
    • hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej),
    • 1 citrón

    Postup

    Kurča si pripravíme deň vopred, vopred umyjeme, odstránime chrbtovú kosť, kura nasolíme a dáme do väčšieho igelitového sáčku, prilejeme acidofilné mlieko, sušený cesnak, dobre uzavrieme a necháme v chladničke marinovať do nasled. dňa. Marinované kuriatko vložíme do väčšieho pekáča tak, aby sa pekne rozprestrelo a dáme ho piecť na 180 stupňov. Asi po pol hodine plech opatrne vyberieme z rúry, pridáme na polky nakrájané osušené zemiaky, na ne položíme kura, popicháme ho vidličkou, pridáme na kolieska nakrájaný citrón a pečieme spolu so zemiakmi ďalej asi 35-45 minút. Ku koncu času pečenia si zelené lúskové fazuľky krátko oblanšírujeme v osolenej vode (ponoríme ich asi na minútu-dve do vriacej osolenej vody), pridáme hrášok, po minúte zeleninu scedíme a necháme odkvapkať. Medzitým sa nám kura so zemiakmi postupne dopeká. Asi 5 minút pred dopečením pridáme hrášok a fazuľky, ešte 5 minút pečieme. Vychutnajte si ho s dobrým bielym vínom, odporúčame Silvánske zelené, neskorý zber z radu Vitis Poézia. Jemná vôňa citrónovej trávy v harmónii s ľahkými tónmi lipy nás doslova nadchne. V chuti veľmi plné víno s jemnou korenistou dochuťou, ktoré sa hodí aj k veľkonočným šalátom a rezňom.

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár