Recepty

Hrušková nátierka so šafránom

    • 1 väčšia hruška
    • 100 g masla
    • 1 ČL vločkovej soli
    • Na špičku lyžičky šafránu
    • Kajenské korenie
    • Trochu mletého čierneho korenia
    • Toastový chlieb alebo opečená bagetka

    Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka. Odstavíme a necháme ju trochu vychladnúť.

    Do mažiarika dáme soľ a šafrán a spolu ich premiešame a rozdrvíme. Pridáme lyžičku vody a rozmiešame, aby šafrán pustil farbu a pridáme k rozvarenej hruške, dobre premiešame. Zvyšné maslo rozmiešame do krémova, pridáme hruškovú zmes, dochutíme soľou, kajenským korením a trochou čierneho korenia a dáme do chladničky trochu stuhnúť.

    Podávame s opečenou hriankou alebo bagetkou a s dobre vychladeným, jemným perlivým vínom  Frizzante Müller Thurgau od Vitisu. Jemné osviežujúce perlenie podčiarkuje chuť a výborne sa hodí  k hruškovej delikatese.

    Dobrú chuť Vám praje Vitis !

    Recept a foto: @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár