Recepty

Grilovaný camembert

    Nikdy sa nezunuje 

    Patrí k najznámejším syrom na svete, konzumuje sa na mnoho spôsobov, studený aj v tepelnej úprave. Jeho ušľachtilá pleseň ho robí výnimočným. Ak ste ešte nevyskúšali,  neváhajte. 

    Potrebujeme:

    • 4 ks syra typu camembert
    • olivový olej
    • soľ
    • steakové korenie
    • opečená bageta ako príloha

    Postup:

    Syr camembert potrieme veľkoryso z oboch strán olivovým olejom, posypeme steakovým korením a necháme chvíľu postáť. Rozohrejeme si grilovaciu panvicu, ak pripravujeme syr priamo na grile, pripravíme si grilovacie tácky. Syr opekáme z oboch strán, kým sa na ňom nevytvoria opečené pásiky. Servírujeme ešte teplý, napríklad s opečenou bagetou a s lahodným dúškom vína. K syru typu Camembert odporúčame Rulandské biele VITIS Galéria. V jeho vôni nájdete nádych leta, letných kvetín a citrusových plodov. Má veľmi komplexnú chuť a hodí sa aj na letnú grilovačku, k jedlám z hydiny, rybám, aj  plodom mora. Toto víno získalo na medzinárodnej výstave Biel Vinalia® 2019 a na výstave Víno Bojnice striebornú medailu.“

    Autorka receptu a foto: @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár