Prísady:
- Asi 1-1,5 kg bravčového karé bez kosti, v celku
- Pol kila mrkvy
- 3 petržleny
- 2 menšie batáty
- olivový olej
- asi 100 g hnedého trstinového cukru
- 2 ČL soli
- 1 ČL mletého čierneho korenia
- 3-4 PL dijonskej horčice
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
- Očistenú mrkvu, petržlen a batáty nakrájame pozdĺžne na stredne hrubé plátky. Dáme ich do misky a premiešame ich s 2 PL olivového oleja.
- Bravčové karé sprudka opečieme z každej strany na dobre rozpálenej panvici na troške olivového oleja. Mäso sa tak uzavrie a udrží si viac šťavy.
- Potom ho dáme do stredu väčšieho pekáča, tukovou vrstvou na spodok. Okolo neho poukladáme mrkvu, petržlen a batáty.
- Karé a zeleninu dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
- Povrch mäsa potrieme 3 PL dijonskej horčice. Do horčicovej vrstvy vtlačíme asi 2/3 hnedého trstinového cukru.
- Takto pripravené mäso so zeleninou vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch 30 minút. Potom plech vyberieme z rúry a posypeme zeleninu zvyškom cukru.
- Pekáč vrátime do rúry a mäso pečieme ďalších 20-30 minút, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne asi 65 stupňov (meriame zapichovacím kuchárskym teplomerom).
- Pekáč vyberieme z rúry von a mäso aj zeleninu v ňom necháme ešte 10 minút odpočívať. Mäso sa ešte dopeká, preto ho počas tejto doby nenarezávame.
- Pečené karé servírujeme so zeleninou a vetvičkami čerstvej petržlenovej vňate. Podávame k nemu Frankovku modrú z rady Galéria od Vitis.
Ingredients
No ingredients could be found for this recipe.
Instructions
No instructions could be found for this recipe.