Recepty

Glazované bravčové karé s pečenou zeleninou

    Prísady:

    • Asi 1-1,5 kg bravčového karé bez kosti, v celku
    • Pol kila mrkvy
    • 3 petržleny
    • 2 menšie batáty
    • olivový olej
    • asi 100 g hnedého trstinového cukru
    • 2 ČL soli
    • 1 ČL mletého čierneho korenia
    • 3-4 PL dijonskej horčice
    • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

    Postup:

    • Očistenú mrkvu, petržlen a batáty nakrájame pozdĺžne na stredne hrubé plátky. Dáme ich do misky a premiešame ich s 2 PL olivového oleja.
    • Bravčové karé sprudka opečieme z každej strany na dobre rozpálenej panvici na troške olivového oleja. Mäso sa tak uzavrie a udrží si viac šťavy.
    • Potom ho dáme do stredu väčšieho pekáča, tukovou vrstvou na spodok. Okolo neho poukladáme mrkvu, petržlen a batáty.
    • Karé a zeleninu dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
    • Povrch mäsa potrieme 3 PL dijonskej horčice. Do horčicovej vrstvy vtlačíme asi 2/3 hnedého trstinového cukru.
    • Takto pripravené mäso so zeleninou vložíme do rozohriatej rúry a pečieme na 180 stupňoch 30 minút. Potom plech vyberieme z rúry a posypeme zeleninu zvyškom cukru.
    • Pekáč vrátime do rúry a mäso pečieme ďalších 20-30 minút, kým vnútorná teplota mäsa nedosiahne asi 65 stupňov (meriame zapichovacím kuchárskym teplomerom).
    • Pekáč vyberieme z rúry von a mäso aj zeleninu v ňom necháme ešte 10 minút odpočívať. Mäso sa ešte dopeká, preto ho počas tejto doby nenarezávame.
    • Pečené karé servírujeme so zeleninou a vetvičkami čerstvej petržlenovej vňate. Podávame k nemu Frankovku modrú z rady Galéria od Vitis.

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár