Recepty

Frikadelky s uhorkovým šalátom

     

    • 500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho)
    • 2 ČL dižónskej horčice
    • 2 toastové chlebíky bez kôrky
    • 1 vajce
    • Mleté čierne korenie
    • Soľ
    • 1 PL masla
    • 2 jarné cibuľky
    • Trochu olivového oleja na osmaženie

    Na šalát:

    • 1 väčšia šalátová uhorka
    • 200 g gréckeho bieleho jogurtu
    • 2 jarné cibuľky
    • Trochu olivového oleja
    • Za hrsť kôpru
    • Za hrsť petržlenovej vňaťky
    • Soľ a mleté čierne korenie na dochutenie

    Na masle zľahka osmažíme nakrájanú jarnú cibuľku, pridáme ju k mäsku a ostatným prísadám, dobre premiešame a vytvarujeme guľky (zo zmesi ich vyjde asi 12 ks). Sploštíme ich a na olivovom oleji z oboch strán prudko a krátko opražíme.

    Frikadelky potom vložíme na plech alebo do ohňovzdornej misy, vložme do rúry a necháme dôjsť pri 130 stupňoch približne 10 minút.

    Medzitým ošúpeme uhorku a nakrájame ju na väčšie kocky. Na olivovom oleji opražíme cibuľku a pridáme k nej uhorky a asi dve minútky spolu s cibuľkou orestujeme. Vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme jogurt, nasekané bylinky, dochutíme soľou a čiernym mletým korením.

    Frikadelky podávame spolu so šalátom a vychutnať môžeme spolu s dúškom kvalitného slovenského vína Frankovka modrá z kolekcie Vitis Galéria. Toto víno má granátovú až tmavo-rubínovú farbu, charakteristický odrodový buket po zrelom ovocí a jemnú čokoládovo-škoricovú vôňu, ktorá jemne doladí chuť práve k bravčovému či hovädziemu mäsu.

    Dobrú chuť Vám praje Vitis !  www.vitis.sk

    Recept a foto: @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár