Nezaradené

Francúzske bagety s kuracou paštétou

    Ingrediencie na 350 g paštéty

    • 300 g očistenej kuracej pečienky
    • 2 PL olivového oleja
    • 100 g masla
    • 1 červená cibuľa
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 2 PL brandy
    • 20 ml smotany na šľahanie
    • 1 ČL čerstvého tymiánu
    • soľ
    • čierne korenie

    Postup

    1. Kuracie pečienky očistíme (zbavíme všetkých maličkých šliach) a pokrájame na rovnaké väčšie pásiky. Odložíme stranou.
    2. Na panvici zohrejeme 20 g masla s olivovým olejom, pridáme na drobno nasekanú cibuľu a opražíme na miernom ohni do zmäknutia. Keď je cibuľka hotová, zvýšime teplotu, pridáme pečienky a sprudka opekáme asi minútu, aby sa pečienka zatiahla zo všetkých strán (v strede môžu pečienky zostať jemne ružové). Následne znížime teplotu, pridáme na drobno nasekaný cesnak, mleté čierne korenie a čerstvý tymián. Chvíľku opekáme, aby nám cesnak zmäkol. Pridáme dve lyžice brandy a varíme, kým sa alkohol nevyparí.
    3. Ešte teplé pečienky dáme do mixéra, pridáme k nim 80 g zmäknutého masla a rozmixujeme na hladkú zmes. Pridáme smotanu a jednu lyžičku soli a opäť mixujeme do hladka. Podľa chuti ešte okoreníme soľou a čiernym korením.
    4. Hotovú paštétu prelejeme do pohárikov, po vychladnutí uzatvoríme a odložíme na dve hodiny do chladničky.
    5. Paštétu podávame s ugrilovanými francúzskymi bagetami, syrom a dobrým červeným vínom. Dobrú chuť!

    Recept pripravil: Lenivá kuchárka

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár