Recepty

Feta v lístkovom ceste

    Ingrediencie: 

    • 2 balenia gréckeho syru Feta
    • 2 balenia vyvaľkaného lístkového cesta
    • 1 vajce
    • sezamové semiačka

    Na šalát: 

    • 2 balenia gréckeho syru Feta
    • šalátová zmes alebo rôzne druhy šalátov 
    • 3 PL olivového oleja 
    • 1 PL balzamikového octu 
    • 1 ČL trstinového cukru 
    • 1 ČL dijonskej horčice 
    • trochu soli a mletého čierneho korenia na dochutenie

    Postup:

    Syr Feta nakrájame na hrubšie pásiky (z jedného balenia vyšlo asi 8 ks). Lístkové cesto rozrolujeme a nakrájame ho na pásiky hrubé asi 2 cm. 

    Každý kúsok syra zabalíme do lístkového cesta. Cesto obtočíme okolo Feta syru tak, aby sa na malom kúsku prekrývalo a syr sa úplne v ceste „stratil“). 

    Kúsky obaleného syra poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami. 

    Dáme do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlatohneda.  

    Kým sa syr pečie, pripravíme si šalát. Rôzne druhy šalátu natrháme na drobné kúsky a zalejeme zálievkou. Tu si pripravíme tak, že v miske zmiešame olej, ocot, cukor a horčicu, pridáme asi pol deci vody a všetko premiešame. Šalát riadne s dresingom premiešame a napokon ho môžeme dochutiť soľou a mletým čiernym korením. 

    K slaném snacku odporúčame lahodné biele perlivé víno Vitis Galéria Frizzante Müller Thurgau, ktoré sa v lete servíruje ako osvieženie priamo s ľadom. Muškátovo-ovocnú škálu intenzívnych vôní akcentujú osviežujúce bublinky.  

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár