Ingrediencie:
- 2 balenia gréckeho syru Feta
- 2 balenia vyvaľkaného lístkového cesta
- 1 vajce
- sezamové semiačka
Na šalát:
- 2 balenia gréckeho syru Feta
- šalátová zmes alebo rôzne druhy šalátov
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL balzamikového octu
- 1 ČL trstinového cukru
- 1 ČL dijonskej horčice
- trochu soli a mletého čierneho korenia na dochutenie
Postup:
Syr Feta nakrájame na hrubšie pásiky (z jedného balenia vyšlo asi 8 ks). Lístkové cesto rozrolujeme a nakrájame ho na pásiky hrubé asi 2 cm.
Každý kúsok syra zabalíme do lístkového cesta. Cesto obtočíme okolo Feta syru tak, aby sa na malom kúsku prekrývalo a syr sa úplne v ceste „stratil“).
Kúsky obaleného syra poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami.
Dáme do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 20 minút do zlatohneda.
Kým sa syr pečie, pripravíme si šalát. Rôzne druhy šalátu natrháme na drobné kúsky a zalejeme zálievkou. Tu si pripravíme tak, že v miske zmiešame olej, ocot, cukor a horčicu, pridáme asi pol deci vody a všetko premiešame. Šalát riadne s dresingom premiešame a napokon ho môžeme dochutiť soľou a mletým čiernym korením.
K slaném snacku odporúčame lahodné biele perlivé víno Vitis Galéria Frizzante Müller Thurgau, ktoré sa v lete servíruje ako osvieženie priamo s ľadom. Muškátovo-ovocnú škálu intenzívnych vôní akcentujú osviežujúce bublinky.
Ingredients
No ingredients could be found for this recipe.
Instructions
No instructions could be found for this recipe.