Recepty

Delikátne pečienkové tapas

    Prísady:

    • 500 g kuracích pečení 
    • 300 g oravskej slaniny na plátky 
    • 3 PL olivového oleja 
    • soľ, čierne korenie a bylinky na dochutenie 

    Postup:

    Kuracie pečene umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kúsky (resp.na polovice). Každý kúsok obalíme v slanine a pomocou špáradla prichytíme slaninu o pečienky. Na panvici s rozpáleným olivovým olejom pečene so slaninou prudko opekáme z každej strany. Potom ich dáme do zapekacej misy a necháme ich dopiecť v rúre na 180 stupňoch, kde ich ešte asi 20 minút necháme dôjsť. Môžeme dochutiť troškou soli a mletého čierneho korenia, prípadne bylinkami (výborne sa hodí oregano alebo rozmarín). 

    Hotové pečene so slaninkou servírujeme s kúskom opečeného pečiva alebo ako tapas k správne vychladenému bielemu vínu.

    Rizling vlašský Vitis Galéria s prívlastkom neskorý zber charakterizuje svieža vôňa lúčnych kvetov, ktorá pripomína teplé letné dni. Má príjemnú svetlozelenú až zelenožltú farbu s iskrou slnka. 

    Je vhodný ako aperitív k studeným predjedlám, bielym syrom, ľahko upraveným rybám, paštétam, pečienke a k údeninám. Odporúčaná teplota na podávanie je 10 – 12° C. 

    Dobrú chuť Vám praje Vitis !  

    Kvalitné slovenské odrodové vína VITIS Galéria nájdete na www.najnapoje.sk

    Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár