Recepty

Čokoládový koláč s čokoládovo kávovým krémom a malinovou omáčkou

    Na prípravu čokoládového koláča budete potrebovať (6 – 8 porcií):

    • 150 g masla
    • 240 g kryštálového cukru
    • 65 g kakaa holandského typu
    • 6 g instantnej kávy
    • štipku soli
    • 75 g hladkej múky
    • 2 veľké vajcia
    • 65 g kešu orechov

    Na prípravu čokoládovo kávového krému budete potrebovať:

    • 40 g kvalitnej 70% horkej čokolády
    • 60 g kvalitnej mliečnej čokolády
    • 30 ml 33% smotany
    • 20 ml kávy

    Na prípravu malinovej omáčky budete potrebovať:

    • 100 g mrazených malín
    • 40 g kryštálového cukru
    • 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy

    A TAKTO NA TO:
    Vo vodnom kúpeli roztopte maslo, cukor, kakao, instantnú kávu a štipku soli. Metličkou zmes občas premiešajte, až sa suroviny neprepoja. Misku odložte stranou a nechajte 5 minút ochladnúť. Do zmesi postupne pridávajte jedno vajce po druhom, metličkou miešajte. Na záver pridajte múku a na hrubo nasekané kešu orechy. Na maslom vymastený plech s rozmerom ……. cm zmes prelejte a pečte pri 160 stupňoch približne 25 minút.

    Medzitým si pripravte čokoládovo kávový krém. Čokoládu rozpustite v smotane a káve nad vodným kúpeľom. Metličkou premiešajte, misku zložte a nechajte chladnúť približne 10 minút v chladničke. Ručným mixérom potom krém 1 minútu mixujte, aby krém trochu zhustol.
    V malej miske na miernom ohni povarte maliny, cukor a citrónovú šťavu. Malinovú omáčku varte 6 – 10 minút, pripravujte ju tesne pred podávaním, aby bola horúca.

    Koláč nakrájajte na obdĺžniky, prelejte čokoládovým krémom a malinovou omáčkou.

    Recept pripravil: Coolinári

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár