Recepty

Citrónovo-cesnakové špízy

    Na citrónovo-cesnakové špízy potrebujeme: 

    • 750 g kuracích pŕs
    • 1 dcl olivového oleja
    • 3 strúčiky cesnaku
    • Šťava z polovice citróna
    • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
    • Petržlenová vňať
    • 2 ČL sušenej cibule
    • 3 PL sójovej omáčky
    • Prípadne trochu sušených čili papričiek (nemusí byť)

    Postup:

    Mäso umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na kocky veľké asi 2x2x2 cm. Dáme ich do misy. Pridáme olivový olej, sójovú omáčku, citrónovú šťavu, ďalej soľ, čerstvo mleté čierne korenie, sušenú cibuľu, čili papričky a všetko spolu dobre premiešame.

    Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme aspoň hodinu (ideálne však cez noc) v chladničke marinovať. Mäso potom napicháme na špajle alebo špízové paličky a na grile opekáme zo všetkých strán. Pred podávaním ho ešte potrieme olivovým olejom a posypeme petržlenovou vňaťkou.

     

    Chuť pravej grilovačky, sviežosť a zábavu vyladíme osviežujúcim perlivým vínom VITIS Galéria Frizzante, ktoré ponúka už 3 lahodné odrody Müller Thurgau, Irsai Oliver a Frankovka modrá rosé. Frizzante vína je najlepšie vychutnávať v lete a podávať dobe vychladené a priamo s ľadom.

     

    Dobrú chuť Vám praje Vitis !

    Kvalitné slovenské odrodové vína VITIS nájdete na   www.najnapoje.sk

    Recept a foto pripravila foodblogerka Miška Smolová @michaelasistersbakerysk

     

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár