Recepty

Bruschetta s grilovaným kozím syrom

    Potrebujeme

    • 1 ciabatta chlieb (alebo veľká bageta)
    • 500 g mäsitých rajčín
    • Asi 10 lístkov bazalky
    • 2-3 strúčiky cesnaku
    • 2 balenia kozieho syru s bielou plesňou (podobný ako camembert)
    • Trochu olivového oleja
    • Soľ, korenie

    Postup

    Biely chlieb si nakrájame na tenké plátky. Opečieme ich na suchej panvici, prípadne ich ogrilujeme z oboch strán. Opečené chlebíky potrieme cesnakom. Rajčiny nakrájame na drobné kocky, polejeme ich olivovým olejom, pridáme nasekanú bazalku, dochutíme soľou, prípadne korením. Na každý chlebík nanesieme za lyžicu rajčinovo-bazalkovej zmesi a rovnomerne ju rozvrstvíme po celom povrchu. Tesne pred podávaním položíme na každý kúsok bruschetty plátok zľahka ogrilovaného kozieho syra. Podávame s dobre vychladeným ružovým vínom, vyskúšajte kvalitné odrodové víno Vitis Galéria Frankovka modrá Rosé, teraz dostupné aj v špeciálnom 3 l balení.

    Niečo o bruschette

    Bruschetta je talianske jedlo, ktoré sa servíruje prevažne ako predjedlo alebo snack. Pozostáva z opečeného chleba potretého cesnakom, olivovým olejom a soľou. V najčastejšej podobe je podávaná s čerstvými rajčinami a bazalkou, prípadne aj s iným druhom zeleniny, mäsa alebo syra.

    Dobrú chuť Vám praje Vitis!

    ecept a foto: @SistersBakery.sk

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár