Recepty

Bravčová panenka s marhuľami a medovou mrkvou

    • 1 očistená bravčová panenka
    • soľ

    Marhuľové čatní

    • 6 marhulí
    • 30 ml bieleho vína
    • 30 ml kuracieho vývaru
    • 2 PL štavy z pomaranča
    • 2 PL hnedého cukru

    Medová mrkva

    • 200 g malých mrkvičiek
    • 2 PL olivového oleja
    • 1 ČL medu
    • vetvička tymiánu
    • hrubozrnná soľ

    Na marhuľové čatní si marhule vykôstkujeme a nakrájame na malé kocky. Vložíme ich do kastrólika, podlejeme kuracím vývarom, vínom, šťavou z pomaranča a pridáme hnedý cukor. Necháme prevariť a redukujeme do hustej podoby, pokiaľ marhule niesú mäkké, cca 10 minút.

    Mrkvičky si obalíme v zmesi olivového oleja a medu. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme hrubozrnnou soľou a pečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov cca 10 minút.
    Panenku si opečieme narýchlo na panvici. Keď je pekne zatiahnutá a jemne sfarbená dohneda, panenku osolíne a preložíme na plech. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút.

    Recept pripravil: St(v)ory z kuchyne

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár