Recepty

3 tipy na syrové bruschetty

    Tekvicové s fetou a rukolou

    • ½ menšej tekvice Hokkaido
    • 3 vetvičky tymiánu
    • 2 PL olivového oleja
    • soľ
    • hrsť rukoly
    • hrsť syru feta alebo syr balkánskeho typu
    • hrsť píniových orieškov
    • tekvicový olej na dozdobenie
    • chlieb

    Tekvicu Hokkaido si očistíme od šupky a nakrájame na malé kocky. Obalíme v 2 PL olivového oleja a rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Osolíme, pridáme pomedzi tekvicu vetvičky tymiánu a necháme piecť v rúre vyhriatej na 200 stupňov 30 minút. Chlieb si nakrájame na plátky a na panvici a olivovom oleji opečieme do chrumkava. Na chlebíky následne ukladáme rukolu, upečenú tekvicu a nadrobnený syr feta. Polejeme tekvicovým olejom a posypeme píniovými orieškami.

    Bruschetty s kozím syrom a figami

    • 4 figy
    • 1 PL masla
    • mäkký kozí syr
    • med na dozdobenie
    • chlieb

    Na panvici si rozpálime maslo. Figy prerežeme na štvrtinky a na masle opečieme do mäkka. Na panvici si opečieme chlebíky na olivovom olejom do chrumkava. Na chlebíky následne ukladáme teplé figy, rozdrobený kozí syr. Na záver polejeme chlebíky medom.

    Bruschetty s cibuľovým čatní a gorgonzolou

    • 1 červená cibuľa
    • 2 PL červeného vína
    • 1 hruška
    • štipka škorice
    • soľ
    • maslo
    • 1 PL hnedého cukru
    • gorgonzola
    • chlieb

    Červenú cíbuľu si nakrájame na pásiky. Do kastrólika dáme rozpáliť maslo, pridáme cukor a necháme jemne skaramelizovať. Pridáme cibuľu a miešame. Keď cibuľka zmäkne pridáme na kocky nakrájanú hrušku, škoricu, soľ a podlejeme červenými vínom. Prikrývkou a necháme variť na miernom plameni, pokiaľ nedostaneme husté čatní. Ak je potrebné podlievame vínom alebo vodou. Chlebík si opečieme na olivovom oleji do chrumkava. Následne pridáme navrch cibuľové čatní a nadrobenú gorgonzolu.

    Recept pripravil: St(v)ory z kuchyne

    Ingredients

    No ingredients could be found for this recipe.

    Instructions

    No instructions could be found for this recipe.

    Pridaj komentár