Bryndzové pagáčiky

Ingrediencie: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 60 g bravčovej masti alebo masla 1 ČL soli 1 ČL cukru 1 kocka čerstvého droždia 200 g bryndze 100 g masla na potieranie sezamové semiačka na posýpanie 1 rozšľahané vajce na potieranie Postup: Do vlažného mlieka r...

Pokračovať v čítaní

Praclíčky

Potrebujeme: 250 g hladkej múky 125 ml vody 15 g bravčového tuku (môže byť aj maslo alebo rastlinný tuk) 1 čajová lyžička soli ½ balíčka sušeného droždia Roztok na prevarenie: 1 l vody 40 g sódy bikarbóny V mise zmiešame všetky prísady na praclíčky. Vypracujeme z nich ...

Pokračovať v čítaní

Talianske špízy s olivami

Potrebujeme: cherry paradajky olivy sušenú šunku taliansku salámu mini mozzarellu Na špáradlá postupne na striedačku napichujeme pripravené ingrediencie. Hotové špízy podávame s pohárom vína a čerstvým pečivom. Recept pripravila: Rebeka

Pokračovať v čítaní