Jahodový koláč

Ingrediencie:    220 g hladkej múky (50 g môžeme nahradiť mletými mandľami alebo jemne strúhaným kokosom)  125 ml vlažného mlieka 100 g mäkkého masla 80 g práškového cukru  2 vajcia  kôra z polovice citróna  ½ balíčka sušeného droždia  Posýpka:  2 PL hladkej múky  ...

Pokračovať v čítaní

Čipkované šišky so škoricovou šľahačkou

„Čipkované šišky sú rýchlou a opticky veľmi lákavou alternatívou klasických fašiangových dobrôt. Aby sa podarili, je potrebné vypracovať hladké tekuté cesto, nebáť sa tuku, v ktorom budeme šišky vysmážať a potom to chce trochu cviku. Mne sa osvedčilo si na prvej šiške odskúšať tvarovanie a potom to ...

Pokračovať v čítaní

Slaná lokšová roláda

Známa foodblogerka  a autorka kuchárskych kníh Sistersbakery - Miška Smolová pripravila v spolupráci s vinárstvom Vitis chutnú špecialitku. Tak neváhajte a pripravte si ju počas sviatkov aj vy.   Na domáce lokše:  500 g v šupke uvarených zemiakov (typ: múčne)  150 g polohrubej múky do...

Pokračovať v čítaní