Delikátne pečienkové tapas

Prísady: 500 g kuracích pečení  300 g oravskej slaniny na plátky  3 PL olivového oleja  soľ, čierne korenie a bylinky na dochutenie  Postup: Kuracie pečene umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kúsky (resp.na polovice). Každý kúsok obalíme v slanine a pomocou...

Pokračovať v čítaní

Minihamburgre

 Prísady na domáce hamburgrové žemle: 500 g hladkej múky 300 ml mlieka 60 g masla 1/2 kocky čerstvého droždia 1 vajce 1 zarovnaná PL kryštálového cukru 1,5 ČL soli 1 vajce na potretie a sezam na posypanie (nemusí byť) Na dokončenie hamburgerov: 750 g mletého hovädzi...

Pokračovať v čítaní

Štedrák

Prísady: Na cesto: 500 g hrubej múky 300 ml mlieka 80 g bravčovej masti (alebo masla či rastlinného tuku) 3 kopcovité PL práškového cukru 20 g čerstvého drožida 1 žĺtok   Na plnku: MAKOVÚ: 120 g mletého maku, 100 ml vody, 100 g krystálového cukru, kôra z polovice...

Pokračovať v čítaní