Delikátne pečienkové tapas

Prísady: 500 g kuracích pečení  300 g oravskej slaniny na plátky  3 PL olivového oleja  soľ, čierne korenie a bylinky na dochutenie  Postup: Kuracie pečene umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a nakrájame na väčšie kúsky (resp.na polovice). Každý kúsok obalíme v slanine a pomocou...

Pokračovať v čítaní

Minihamburgre

 Prísady na domáce hamburgrové žemle: 500 g hladkej múky 300 ml mlieka 60 g masla 1/2 kocky čerstvého droždia 1 vajce 1 zarovnaná PL kryštálového cukru 1,5 ČL soli 1 vajce na potretie a sezam na posypanie (nemusí byť) Na dokončenie hamburgerov: 750 g mletého hovädzi...

Pokračovať v čítaní

Hrušková nátierka so šafránom

1 väčšia hruška 100 g masla 1 ČL vločkovej soli Na špičku lyžičky šafránu Kajenské korenie Trochu mletého čierneho korenia Toastový chlieb alebo opečená bagetka Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka...

Pokračovať v čítaní

Biela pizza s hubami a bylinkami

Počet porcií: dve pizze Na cesto: 300 g hladkej múky 170 ml vlažnej vody 1 PL olivového oleja 1 sáčok sušeného droždia 1 ČL soli   Na oblohu: 150 g čerstvého syra (Philadelphia, Lučina a pod.) 100 g kyslej smotany 1 ČL soli 3 veľké Portobello šampiňóny (a...

Pokračovať v čítaní