Bryndzové pagáčiky

Ingrediencie: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 60 g bravčovej masti alebo masla 1 ČL soli 1 ČL cukru 1 kocka čerstvého droždia 200 g bryndze 100 g masla na potieranie sezamové semiačka na posýpanie 1 rozšľahané vajce na potieranie Postup: Do vlažného mlieka r...

Pokračovať v čítaní

Hrášková nátierka

Potrebujeme: 150g hrášku 50g krémového syra 1pl olivového oleja čierne korenie čerstvá bageta Hrášok s krémovým syrom a olejom rozmixujeme nie úplne do hladka. Podávame na čerstvej bagete dochutené čiernym korením. Táto svieža nátierka chutí výborne s pohárom Rizlingu vlašského. Do...

Pokračovať v čítaní

Hummus

Potrebujeme: plechovku cíceru lyžicu sezamovej pasty (tahini) 2 strúčiky cesnaku trochu olivového oleja čierne korenie soľ sezamové semienka Cícer scedíme a spolu s ostatnými ingredienciami (okrem sezamových semienok) ho rozmixujeme na hladkú hmotu. Hummus podávame pokvapkaný...

Pokračovať v čítaní