Bryndzové pagáčiky

Ingrediencie: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 60 g bravčovej masti alebo masla 1 ČL soli 1 ČL cukru 1 kocka čerstvého droždia 200 g bryndze 100 g masla na potieranie sezamové semiačka na posýpanie 1 rozšľahané vajce na potieranie Postup: Do vlažného mlieka r...

Pokračovať v čítaní

Grilovaný camembert

Nikdy sa nezunuje  Patrí k najznámejším syrom na svete, konzumuje sa na mnoho spôsobov, studený aj v tepelnej úprave. Jeho ušľachtilá pleseň ho robí výnimočným. Ak ste ešte nevyskúšali,  neváhajte.  Potrebujeme: 4 ks syra typu camembert olivový olej soľ steakové korenie opečená ...

Pokračovať v čítaní

Nezaradené

Pečené rajčiny

Ľahký letný obed či večera do 20 minút? Nie je problém, veď tieto klasické ingrediencie máte určite doma po ruke.   Potrebujeme: 5-6 väčších mäsitých rajčín soľ 2-3 vetvičky čerstvého rozmarínu alebo sušený rozmarín čierne korenie olivový olej pár lístkov bazalky na ozdobenie,...

Pokračovať v čítaní

Talianske špízy s olivami

Potrebujeme: cherry paradajky olivy sušenú šunku taliansku salámu mini mozzarellu Na špáradlá postupne na striedačku napichujeme pripravené ingrediencie. Hotové špízy podávame s pohárom vína a čerstvým pečivom. Recept pripravila: Rebeka

Pokračovať v čítaní

Hummus

Potrebujeme: plechovku cíceru lyžicu sezamovej pasty (tahini) 2 strúčiky cesnaku trochu olivového oleja čierne korenie soľ sezamové semienka Cícer scedíme a spolu s ostatnými ingredienciami (okrem sezamových semienok) ho rozmixujeme na hladkú hmotu. Hummus podávame pokvapkaný...

Pokračovať v čítaní