Bravčová panenka s vínom

Potrebujeme: 1 väčšia bravčová panenka (asi 500 g) 2 vetvičky rozmarínu soľ, korenie olivový olej 150-200 ml červeného vína 50 g masla Malé zemiaky v šupke uvarené Postup: V šupke uvarené malé zemiaky ošúpeme a prekrojíme pozdĺžne na polovicu. Panenku umyjeme, osušíme, n...

Pokračovať v čítaní

Jablkový tart

Čakáte návštevu? Máme pre Vás tip na rýchly a chutný recept, v kombinácii kvalitným vínom. Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 1 PL práškového cukru 3 PL studenej vody Na plnku: 250 ml mlieka 4 PL kryštálového cukru 3 žĺtky 1 vanilkový cu...

Pokračovať v čítaní

Praclíčky

Potrebujeme: 250 g hladkej múky 125 ml vody 15 g bravčového tuku (môže byť aj maslo alebo rastlinný tuk) 1 čajová lyžička soli ½ balíčka sušeného droždia Roztok na prevarenie: 1 l vody 40 g sódy bikarbóny V mise zmiešame všetky prísady na praclíčky. Vypracujeme z nich ...

Pokračovať v čítaní