Poetické menu na Veľkú noc. Jedna báseň!

Po dlhom štyridsaťdňovom pôste sa žiada ťuknúť si pohárom dobre vychladeného vínka pri štedro prestretom stole. O originálne veľkonočné menu sa postarala autorka kníh Takmer zabudnuté recepty Michaela Smolová (@SistersBakery) a verše na oslavu života, znovuzrodenia a jari umne dopísali prívlastkové ...

Pokračovať v čítaní

Špargľový tart

Na cesto: 200 g hladkej múky 150 g masla 30 g ľadovej vody 1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty 2 PL kyslej smotany 1 vajce 1 ČL soli 1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok) Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Najprv si pripravíme cesto – ide o klasické Pâte Brisée – masl...

Pokračovať v čítaní

Jarné pečené kura

Potrebujeme 1 kurča, 250 ml acidofilného mlieka, soľ, 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku), 2 kg malých zemiačikov, dve hrste mrazeného hrášku, hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej), 1 citrón Postup Kurča si pripravíme deň vopred...

Pokračovať v čítaní

Čokoládovo malinové tartaletky

Potrebujeme Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 70 g práškového cukru 1 kopcovitá PL kakaa 1 vajíčko Na čokoládovú plnku: 150 g horkej čokolády 200 ml šľahačkovej smotany Na malinovú plnku: 100 g mascarpone 50 ml šľahačkovej s...

Pokračovať v čítaní