Odpaľované venčeky

Na cesto: 300 ml tekutiny (pol na pol voda a mlieko) 150 g masla alebo rastlinného tuku (napr.kokosového) 150 g hladkej múky 4 vajcia ¼ ČL soli ½ ČL cukru Na plnku: 1 vanilkový puding 400 ml mlieka 250 g masla 2-3 PL rumu 4 PL práškového cukru práškový cuko...

Pokračovať v čítaní

Frikadelky s uhorkovým šalátom

  500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho) 2 ČL dižónskej horčice 2 toastové chlebíky bez kôrky 1 vajce Mleté čierne korenie Soľ 1 PL masla 2 jarné cibuľky Trochu olivového oleja na osmaženie Na šalát: 1 väčšia šalátová uhorka 200 g gréckeho biel...

Pokračovať v čítaní

Nezaradené

Orientálny bulgur s panenkovým steakom

Na bulgur: 1 šalotka 1 strúčik cesnaku 1 väčšia mrkva 1 ČL korenia Ras-el-Hanout 125 g bulguru 250 ml hydinového alebo zeleninového vývaru 1 PL mandľových plátkov 30 g sušených marhúľ Trochu limetkovej šťavy Soľ, čierne korenie, kajenské korenie, petržlenová alebo koriandrová vňať Olivov...

Pokračovať v čítaní

Špargľový tart

Na cesto: 200 g hladkej múky 150 g masla 30 g ľadovej vody 1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty 2 PL kyslej smotany 1 vajce 1 ČL soli 1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok) Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Najprv si pripravíme cesto – ide o klasické Pâte Brisée – masl...

Pokračovať v čítaní