Frikadelky s uhorkovým šalátom

  500 g mletého mäsa (zmes bravčového a hovädzieho) 2 ČL dižónskej horčice 2 toastové chlebíky bez kôrky 1 vajce Mleté čierne korenie Soľ 1 PL masla 2 jarné cibuľky Trochu olivového oleja na osmaženie Na šalát: 1 väčšia šalátová uhorka 200 g gréckeho biel...

Pokračovať v čítaní

Vínová mousse

Potrebujeme 4 plátky želatíny, 250 ml šľahačky, 250 ml červeného vína Cabernet Sauvignon, 50 ml ovocného sirupu alebo šťavy (červenej farby, napr. malinový, ríbezľový, z lesných plodov a pod.), 2 vajcia, 3 PL kryštálového cukru Postup Plátky želatíny namočíme do studenej vo...

Pokračovať v čítaní

Jarné pečené kura

Potrebujeme 1 kurča, 250 ml acidofilného mlieka, soľ, 1 ČL sušeného cesnaku (alebo sušeného medvedieho cesnaku), 2 kg malých zemiačikov, dve hrste mrazeného hrášku, hrsť zelenej luskovej fazuľky (čerstvej alebo mrazenej), 1 citrón Postup Kurča si pripravíme deň vopred...

Pokračovať v čítaní

Čokoládovo malinové tartaletky

Potrebujeme Na cesto: 200 g hladkej múky 140 g masla alebo rastlinného tuku 70 g práškového cukru 1 kopcovitá PL kakaa 1 vajíčko Na čokoládovú plnku: 150 g horkej čokolády 200 ml šľahačkovej smotany Na malinovú plnku: 100 g mascarpone 50 ml šľahačkovej s...

Pokračovať v čítaní