Syrová roláda

Prísady: 300 g natenko nakrájaného tvrdého syra (eidam, gouda a pod.) 250 g masla 150 g na kocky nakrájanej šunky alebo šunkovej salámy 4 natvrdo uvarené vajíčka 8 trojuholníkov taveného syra Na kyslo nakladaná paprika kapia (asi 3 plátky) alebo ju môžeme nahradiť na drobno nakrá...

Pokračovať v čítaní

Nezaradené

Orientálny bulgur s panenkovým steakom

Na bulgur: 1 šalotka 1 strúčik cesnaku 1 väčšia mrkva 1 ČL korenia Ras-el-Hanout 125 g bulguru 250 ml hydinového alebo zeleninového vývaru 1 PL mandľových plátkov 30 g sušených marhúľ Trochu limetkovej šťavy Soľ, čierne korenie, kajenské korenie, petržlenová alebo koriandrová vňať Olivov...

Pokračovať v čítaní

Špargľový tart

Na cesto: 200 g hladkej múky 150 g masla 30 g ľadovej vody 1 ČL soli Na plnku: 200 g Ricotty 2 PL kyslej smotany 1 vajce 1 ČL soli 1 ČL sušenej cibule (cibuľový prášok) Čerstvá špargľa (asi 6-8 ks) Najprv si pripravíme cesto – ide o klasické Pâte Brisée – masl...

Pokračovať v čítaní

Zelená jarná roláda

4 vajcia 4 PL kryštálového cukru 6 PL hladkej múky 1 ČL kypriaceho prášku Asi 20 lístkov mäty Za hrsť čerstvého špenátu Na plnku: 300 g krémového tvarohu 150 g šľahačky 4 plátky želatíny 3 PL kryštálového cukru Kôra z 1 citróna Jedno vajce, mätové a špenátov...

Pokračovať v čítaní