Biela pizza s hubami a bylinkami

Počet porcií: dve pizze Na cesto: 300 g hladkej múky 170 ml vlažnej vody 1 PL olivového oleja 1 sáčok sušeného droždia 1 ČL soli   Na oblohu: 150 g čerstvého syra (Philadelphia, Lučina a pod.) 100 g kyslej smotany 1 ČL soli 3 veľké Portobello šampiňóny (a...

Pokračovať v čítaní

Štedrák

Prísady: Na cesto: 500 g hrubej múky 300 ml mlieka 80 g bravčovej masti (alebo masla či rastlinného tuku) 3 kopcovité PL práškového cukru 20 g čerstvého drožida 1 žĺtok   Na plnku: MAKOVÚ: 120 g mletého maku, 100 ml vody, 100 g krystálového cukru, kôra z polovice...

Pokračovať v čítaní

Hrušková nátierka so šafránom

1 väčšia hruška 100 g masla 1 ČL vločkovej soli Na špičku lyžičky šafránu Kajenské korenie Trochu mletého čierneho korenia Toastový chlieb alebo opečená bagetka Na lyžici masla orestujeme na kocky nakrájanú ošúpanú hrušku a potom ju krátko povaríme, kým sa nerozvarí do mäkka...

Pokračovať v čítaní

Syrová roláda

Prísady: 300 g natenko nakrájaného tvrdého syra (eidam, gouda a pod.) 250 g masla 150 g na kocky nakrájanej šunky alebo šunkovej salámy 4 natvrdo uvarené vajíčka 8 trojuholníkov taveného syra Na kyslo nakladaná paprika kapia (asi 3 plátky) alebo ju môžeme nahradiť na drobno nakrá...

Pokračovať v čítaní